Dags för en uppdatering?

Stångåstaden är ett kommunalt bostadsbolag som äger och förvaltar cirka 18 500 lägenheter. Det betyder att de har väldigt många människor som står i deras bostadskö. Men alla som står i kön är inte längre aktiva sökande och många har inte uppdaterat sina kontaktuppgifter på väldigt länge. Därför har Stångåstaden infört nya köregler som medför att alla sökande måste logga in en gång per år för att behålla sin köplats. Samtidigt så passade de även på att rensa ut alla användare som inte längre är aktiva.

För att få folk att uppdatera sina uppgifter och förstå varför det är så viktigt ville vi påminna dem om att de kanske inte är samma person idag som de var när de ställde sig i kö. För när åren går så byter vi inte bara frisyr och skaffar en ny klädstil – utan vi flyttar, ändrar efternamn, får nytt telefonnummer och vi kommer på att den där mailadressen som kändes så rätt för tio år sedan kanske inte är lika lämplig idag.

Kampanjen gick ut i flera olika medier och det anordnades även ett event där Stångåstaden hjälpte alla som ville uppdatera sina uppgifter. Under eventet förflyttades Bobutiken, med personal och allt, tillbaka till det härliga åttiotalet. På det här sättet fick vi någonting så tråkigt som en rensning av bostadskön till att bli en rolig nostalgitripp som bjöd på många skratt, samtidigt som bostadskön fick sig en ordentlig uppdatering.