ÖstgötaTrafiken tog dig till Bråvalla

Under Bråvalla Festival åkte alla med festivalpass gratis till och från festivalen med ÖstgötaTrafiken. För att förmedla detta på ett snabbt och enkelt sätt skapade vi konceptet: Vi tar dig till Bråvalla.

Du kunde åka från vilken hållplats som helst och göra hur många byten du ville tills du kom fram till festivalen. Det visade vi genom att använda något de flesta känner igen, nämligen ÖstgötaTrafiken välanvända reseplanerare.

Från: Valfri hållplats
Till: Bråvalla Festival

För att höja peppen ytterligare inför Bråvalla utvecklade vi konceptet genom att visa att du inte bara kan åka från VAR du vill, utan även från VAD du vill. Detta togs ut i stortavlor, annonser och på webben. På samma tema skapade vi även ett gäng gif-animationer som kunde användas och delas på Facebook. Vi skapade även en tävling där deltagarna skulle svara på några frågor och sedan fylla i en reseplanerare och visa vad de ville åka från och till. I tävlingen deltog 1 500 personer, varav ca 800 svarade rätt på frågorna, bland dessa valdes 80 personer ut som vinnare av festivalpass.

När festivalen led mot sitt slut passade vi även på att göra en omvänd version av konceptet som istället visade att ÖstgötaTrafiken även körde besökarna

Från: Festivalen
Till: Sin egen säng