Hallå där …

Hallå där …

… Gittan Söderström, ny produktionsledare på Markus!

Ja, du är visserligen ny på Markus, men att leda produktioner är väl annars inget nytt för dig?

Nej, jag är van att bolla och trolla med många olika projekt. Det som blir nytt nu är att arbeta med kunder från olika företag. Jag kommer närmast från en inhousebyrå på IFS (på corporatenivå) där jag arbetat som marketing communication manager, event manager och med brandingfrågor. Här har kunderna varit marknadsavdelningarna hos de lokala dotterbolagen runt om i världen, och allt vi producerat har naturligtvis speglat IFS varumärke. Nu får jag arbeta med olika varumärken och olika typer av företag vilket känns väldigt inspirerande.

Vad tror du annars kommer att vara den största skillnaden mot dina tidigare uppdrag?

Förut har jag varit köpare av tjänster från olika byråer. Nu sitter jag på andra sidan bordet och ska vara med och leverera lösningar till kunderna. Jag har heller inte offererat jobb på samma sätt tidigare.

Vilka egenskaper hos dig tror du att våra kunder kommer att uppskatta mest?

Jag hoppas att de ska tycka att jag är professionell, noggrann och lätt att samarbeta med, och att de ska känna förtroende för mig. Sedan vill jag också att vi ska ha roligt när vi jobbar tillsammans i projekt. Vi spenderar så mycket tid på våra arbeten så jag tycker att det är viktigt att vi också har det trevligt när vi är här.

Och vilka egenskaper ska vi kollegor se upp för?

Att jag kommer att tjata på er och vilja veta när grejerna är klara …

Du är med i en litterär grupp, en bioklubb, en meditationsgrupp och en sångkör och delar dessutom sommarhus med goda vänner. Varifrån kommer ditt sociala och öppna sinne?

Det kommer nog både från mina gener och från min uppväxt. Min pappa var en glad person som bjöd in alla han träffade hem till oss på fika och mat – ibland till mammas förtret. Sedan har livet lärt mig att det gäller att ta vara på den tid vi har, att göra roliga saker som ger energi och möta människor i det goda samtalet.

Apropå sång, är det du som äntligen ska dra igång det där Markusbandet vi har snackat om i åratal? 

Om jag får spela tamburin och rockägg så är jag gärna med och drar igång ett band!

Publicerad: April 10, 2014