Hallå där…

Hallå där…

Fram till början på maj har vi Rikard, Merima och Louise hos oss här på Markus. De tre praktikanterna förgyller vår vardag på kontoret med kreativitet och unga friska sinnen. Här följer en intervju som presenterar dem ytterligare.

Berätta lite om dig själv, vad tycker du är roligt och vad brukar du göra på fritiden?

Rickard: Jag är 21 år gammal och kommer från Linköping, för tillfället läser jag vid Affärshögskolan här i stan. På fritiden ägnar jag mycket tid åt flugfiske. Här på byrån axlar jag rollen som projektledare.

Merima: Jag är 20 år gammal och kommer ursprungligen från Gävle men bor nu i Norrköping där jag läser Grafisk Design och Kommunikation vid Linköpings Universitet. Jag DJ:ar och tycker att musik är roligt. Jag formger allra helst och praktiserar som art director.

Louise: Jag är 21 år och kommer från Sveriges härligaste stad, Göteborg. Jag läser också Grafisk Design och Kommunikation tillsammans med Merima. Här på Markus arbetar vi tillsammans och jag försöker rikta in mig på rollen som copywriter. Det är roligt att laga och äta god mat men jag tycker också om att simma, fotografera och läsa, min plan med livet är att skriva en bästsäljande bok, sedan kan jag dö lycklig.

Berätta lite om några uppdrag ni fått göra under er tid som praktikanter?
Rikard: Jag har bland annat fått skriva briefer, projektleda och vara med på möten av olika slag. Jag har också varit med på ett evenemang för Folktandvården där jag delade ut tandborstar och tandkräm till biobesökare.

Merima och Louise: Vi har fått vara med i layoutarbetet av en broschyr för Linköpings Kommun, vi har även fått vara med och uppdatera en grafisk profil. Sedan är det en del originalarbete och lite fotografering som ingått i arbetsuppgifterna. Roligast hittills har varit att få göra en logotyp och ett förslag till en grafisk profil för en tandläkarklinik.

Vad är det bästa med Markus?
Alla: Det är en bra stämning på byrån, god sammanhållning och gemenskap jämfört med andra arbetsplatser vi varit på. Alla är måna om varandra och noggranna med ordning och reda. Vi ger också tummen upp till torsdagsfikat, YouTubefilmer på fikarasten och den goda humorn som finns på Markus.

Summan av kardemumman, hur trivs ni med att vara praktikanter på Markus?
Alla: Vi trivs helt enkelt jättebra!

Publicerad: April 10, 2014