Hallå där…

Hallå där…

… Niclas Löfgren, praktikant från programmet “Informationsproduktion – Premedia på yrkeshögskolan i Göteborg! Tio veckor på Markus ligger framför dig. Vad hoppas du att den här tiden ska ge dig?
Förutom arbetslivserfarenheten så hoppas jag få en större självsäkerhet i min yrkesroll genom att få vara en del av branschen under en längre tid. Sedan får jag ju också mer kunskap – det är alltid ett plus!

Vad tror du att du själv kan tillföra? Vilka är dina styrkor?
Jag tror att jag kan tillföra en hel del när det gäller prepress och originalproduktion, och förhoppnings även illustrationer om det kommer på tal. Annars jobbar jag överlag gärna med form och färg. Det jag tycker att jag behärskar allra bäst är photoshop och illustrationer, men jag är också hyfsat skarp på indesign.

Vad visste du om Markus innan du kom hit?
Jag visste att ni var en av Linköpings största byråer och jag har haft koll på grejor ni gjort, exempelvis till Stångåstaden. En bra byrå som jag alltid har velat se från insidan.

Du är Åtvidabergare från början, har bott en tid i Linköping och pluggar nu i Göteborg. I vilken av städerna tillbringar du helst en ledig helg och vad gör du då?
Nu när jag har flyttat till Göteborg så inser jag att det finns ganska mycket mer att göra där. Jag går gärna på konserter och det finns alltid någon bra spelning att gå på.

Du har hamnat i ett rum där det ofta strömmar musik ur högtalarna. Vad tänker du lägga till på spellistan?
Jag får väl vara lite försiktig i början, men så småningom kommer jag nog att försöka introducera lite mer hårdrock, och då gärna experimentell sådan, och så en del jazz. Sedan gillar jag exempelvis Frank Zappa, Pink Floyd och Rush. Och Black Sabbath, inte att förglömma, som tillhör de som influerat mig mest.

Till sist, vilken är den sämsta Göteborgsvits du har hört hittills?
Hur många bor det i Tyskland? Gör many!

Publicerad: September 3, 2014