Hallå där…

Hallå där…

… Lisa Grelsson Wiik från Sundsvall, ny grafisk formgivare på Markus! Kan du beskriva känslan att komma till en ny byrå i en ny stad och direkt kastas in i ett stort och dessutom brådskande projekt?
Oj, det är svårt att beskriva! Det har verkligen varit alla känslor på en och samma gång. Nervöst men ändå roligt! Som tur är så har jag varit med om ungefär samma upplevelse förut så någonstans känner jag mig ändå trygg i detta. Jag vet att allt ordnar sig!

Vi har ju sett att du klarar uppdraget med glans, så var och hur har du samlat på dig dessa kunskaper och erfarenheter?
Först och främst, tack! Jag har stor nytta av den tjugo veckor långa praktik jag gjorde på en byrå i Falun, där jag fick lära mig att arbeta i större projekt och fick en god inblick i arbetsprocesser. Givetvis har jag även kunskaperna från min utbildning med i bagaget. Jag har studerat grafisk design och kommunikation i tre år på Mittuniversitetet i Sundsvall, min kära hemstad.

När känner du dig som mest nöjd och stolt över ditt arbete?
När kunden är nöjd, det är nog det absolut bästa betyget! Förutom det så trivs jag väldigt bra när jag får illustrera. Jag har också fått upp ögonen för webbdesign, det är hemskt roligt så det vill jag gärna utveckla mig mer i. Annars tycker jag att jag känner mig trygg och säker i alla de program jag arbetar i.

Hur tillbringar du helst en ledig dag?
Antingen ute i naturen eller hemma framför ett staffli. Att måla är min meditation, jag liksom glömmer både tid och rum. Jag målar i alla möjliga tekniker, akryl, akvarell, tusch, och gillar att blanda. Just nu målar jag gärna riktigt stora tavlor. Jag försöker också jobba på att inte måla så naturtroget utan gå mer på känsla, komma loss ordentligt.

Vi förstår om du blir extremt förvånad nu ☺, men många av oss som jobbar på Markus har faktiskt passerat både 40- och 50-årsstrecket. Du är helt klart yngst på byrån. Hur tänker du hantera det?
Jag ska samla pluspoäng genom riktigt mycket smicker, det är min plan ☺!

Publicerad: September 3, 2014