Hallå där…

Hallå där…

Emina Mujkanovic, praktikant

Det är inte så ofta vi har civilekonomer på praktik här på Markus. Hur hamnade du här?

Jag har pluggat fyra år på LiU och under de här åren har jag insett att marknadsföring är roligare än siffror. Men marknadsföring är ju så otroligt brett. Jag behöver lista ut vad som passar mig och då är byråpraktik ett bra första steg.

Bara ett par dagar efter din examen var du på plats här hos oss. Vad är ditt första intryck?

Jag har redan nu förstått att det ligger otroligt mycket strategi bakom allt ni gör. Det är sådant man inte tänker på, att det ligger mycket jobb och tanke bakom exempelvis en logga.
Och sedan känns det som om det är väldigt högt i tak här. Alla verkar väldigt kreativa – och roliga. Det känns riktigt bra.

Säg inte det, om två veckor har du säkert tröttnat på alla dåliga skämt och ordvitsar?

Det tror jag inte, det är precis den sortens torra humor som jag gillar.

Har du hunnit få något uppdrag?

Jag kommer bland annat att hjälpa byråchefen Per med det förändringsarbete som pågår här på Markus, främst när det gäller strategier för sociala medier. Jag är ju liksom uppvuxen med det så jag har hyfsad koll och hoppas kunna bidra med en del insikter.

Eftersom du är född och uppvuxen i Vetlanda måste vi förstås fråga om du syr dina egna kläder?

Haha, nej, det där är Lena PH:s grej! Jag är mer för att hålla mig så aktiv som möjligt. Jag springer mycket och så har jag precis börjat med poledance.

Oj, gissar att du får tampas med en hel del fördomar?

Nej, faktiskt inte. Inte hittills i alla fall. Jag var lite orolig för vad mamma skulle säga men hon tyckte bara att det lät kul och blev själv sugen på att testa. Jag tror att de flesta fattar att det är en träningsform, som vilken som helst.

Hur ser den närmaste framtiden ut?

Jag har sökt Reklam och PR på Stockholms universitet till hösten och planerar att ta min bachelor där. Sedan vet jag inte. Jag kan absolut tänka mig att flytta utomlands ett tag. Jag var utbytesstudent i San Diego en termin och det gav mersmak, även om det var lite av en kulturkrock. Eller kanske just därför. Jag älskar att resa och det skulle vara härligt att få stanna lite längre någonstans. Gärna där det är varmt.

Som du säkert märkt är biljardbordet en het samlingspunkt här. Hur ser du på det?

Biljard är inte min grej. Jag har försökt att lära mig men … nej.

Pilkastning då? Vi har ju precis satt upp en darttavla borta i tysta rummet …

Ja, det är jag duktig på. Jag siktar bra – och högt!

Publicerad: June 13, 2018