Hallå där…

Hallå där…

Kinna Andersson, ny praktikant på Markus! Handledaren sjukskriven, IT-fixaren i Budapest och vi övriga lätt förvirrade efter semestern – ingen superstart på din praktik direkt. Vad tänkte du efter första dagen egentligen?

Jag tyckte att ni var ett jätteskönt gäng och kände att det nog blir bra ändå. Jag hade fått veta att min handledare var sjuk så jag var förberedd på det. Och allt har funkat bra hittills. Jag har redan varit med på några möten och blivit involverad i uppdrag.

Du studerar nu förpackningsdesign på Broby grafiska i Sunne, men Östergötland är väl ingen främmande mark för dig?

Nej, inte alls. Jag är uppvuxen mellan Norrköping och Linköping och känner mig hemma i båda städerna. Gick grundskolan i Skärblacka och Kimstad och började sedan på de Geer gymnasiet i Norrköping, programmet Bild och form. Jag har alltid varit kreativ, gillat att skapa och pyssla, måla, sy och virka, så det var ett naturligt val.

Du verkar kunna anpassa dig till det mesta och ta egna initiativ. Var kommer det ifrån?

Jag är nog väldigt nyfiken av mig och har provat på en massa saker. Jag har jobbat med städning och kundtjänst, varit krokimodell, pluggat animation och även utbildat mig till och jobbat som massör. Därför har jag också bott på många olika platser. Ett tag fick jag för mig att starta ett kollektiv, så jag hyrde ett hus och hittade lite folk som ville bo tillsammans, samtidigt som jag läste psykologi. Det var en period när jag lärde mig otroligt mycket om människor och om mig själv

Men du är ju bara 25, hur har du hunnit med allt?

När jag har fått en idé så har jag absolut velat genomföra den. Men jag tror faktiskt att jag har lugnat ner mig lite nu :).

Nu kommer du direkt från ett spännande sommarjobb. Vad fick du med dig därifrån?

Jag har arbetat med Oriflames produktkataloger under fem väldigt intensiva veckor. Vi fick fyra dagars utbildning, sen vara det bara att sätta igång. Det var både läskigt och svårt men jag har lärt mig massor. Jag har blivit mer effektiv i Indesign, och också fått kommunicera mycket på engelska och lärt mig branschspråket.

Vad är allra roligast att göra?

Jag älskar att teckna, måla och illustrera, men gillar också konstruktion. Just nu lär jag mig mer och mer om det grafiska och gillar det också. Det är mycket därför jag sökt mig hit till Markus, för att försöka få hela bilden, med reklam och kommunikation.

 Till sist, det är väldigt mansdominerat runt byråns biljardbord. Kommer du att bli den som ändrar på det?

Hmmm … det vore ju jäkligt kul att gå in sista veckan och bara dominera totalt. Problemet är väl att jag inte kan spela biljard över huvud taget. Men självklart kan jag gå in och köra för sakens skull, för att balansera upp könsfördelningen en smula.

Publicerad: August 26, 2016