Hallå där…

Hallå där…

Emil Svedin, ny digital designer på Markus. Välkommen!

Du har ju varit här i två veckor nu, hur känns det såhär långt?

Det känns toppen! Jag har fått ett jättehärligt välkomnande, alla är så enkla och öppna. Jag ser verkligen fram mot att utvecklas som formgivare här.

Ditt första uppdrag på byrån blev visst att fixa en Powerpoint, men du ska egentligen jobba mest med digitala produktioner. Vad tror du att du kommer tillföra där?

Haha, ja det föll sig så att jag fick ta tag i en Powerpoint. Som tur är så profilerar jag Powerpointen efter en väldigt lekfull identitet som tillåter mig att experimentera med både typografi och bildbehandling, så det är inte fy skam ändå. Jag är formstark och har ett öga för såväl detalj som helhet. Jag hoppas på att kunna spetsa formen i våra kampanjer och designarbeten, både digitalt och i tryck.

Att formge en Powerpoint kanske inte var det du drömde om när du tog jobbet. Så har du något drömprojekt som du verkligen skulle vilja arbeta med?

Jag tycker om att vara med så tidigt som möjligt i designprocessen. Det finns inget bättre än att få börja med ett blankt papper och sätta ett nytt formspråk utifrån en strategi. Om jag får drömma stort så skulle jag vilja redesigna ett väletablerat varumärke som Essen Internationals design för Stockholm stad eller Design Studios arbete med Premier League.

Du bor ju i Norrköping så det blir ju en hel del tågåkande för dig. Har du något bra tips för att få resan att kännas kortare såhär inför semestertider?

Precis! Jag har börjat testa lite på hur jag bäst ska fördröja tiden. Ursprungstanken var att plöja serier på datorn men jag har nu insett att det är aningens för tungt för trådlösa nätverket. Därför har jag övergått till poddar och jag tror att jag hittat rätt där. Just nu kör jag P3-dokumentär och Alex och Sigges podd men jag är öppen för nya tips.

Även om vi andra känner oss unga och fräscha så är ju du helt klart yngst på byrån, hur kommer du att hantera det?

Oj nu satte du mig på pottkanten. Jag tänker att jag ska kompensera med bollkänsla vid biljardbordet. Jag har fått en fin start men har ännu en bit upp till våra toppspelare så jag planerar ett träningsläger i sommar. Nej men det blir nog inga problem. För mig var det viktigt att få komma till arbetsplats med mer erfarna kreatörer som jag kan lära av, och det det känns som optimala förhållanden för det här på Markus.

Publicerad: July 5, 2017