Hallå där…

Hallå där…

… Per Nelson, ny byråledare på Markus Reklambyrå! Efter många år som bland annat marknadschef, säljchef och konsult för olika företag, har du nu hoppat över skranket till leverantörssidan. Hur känns det?

Det känns bra. Jag har länge velat jobba i en sådan här kreativ miljö och attraheras verkligen av utmaningen. Efter många år som konsult är det också extra kul att få leda och vara en del av ett lag som jobbar mot ett gemensamt mål. Jag gör mig nog bäst i den rollen.

Vilka erfarenheter som reklamköpare tar du med dig hit till Markus?

Som marknadschef har jag alltid tyckt att det varit viktigt att involvera byrån i affärsplaner, marknadsplaner och mål i ett tidigt skede. När vi jobbar som partners och alla inblandade vet exakt vad vi strävar efter, det är då det blir riktigt bra. Ju mer vi som byrå kan om våra kunder desto mer rätt hamnar vi i det arbete vi utför, redan från start. Det sparar ju också mycket tid för alla. Det är dit jag vill att vi ska nå.

Så här ett par veckor in i rollen, kan du avslöja något om hur du ser på Markus fortsatta utveckling?

Vi har en väldig massa kunskap och erfarenhet i huset och Markus står för viktiga värden som ibland glöms bort, när allt ska gå så snabbt och matas ut i alla kanaler. Det handlar mycket om strategi och långsiktighet, om att förstå affärsnyttan för kunden och verkligen jobba mot ett resultat. Sådant kan vi och det vill jag lyfta fram ännu mer. Hur utnyttjar vi marknadsresurserna effektivast och hur säljer vi mer? Det är ju ändå marknadskommunikationens uppgift – att underlätta för kunden att sälja mer, oavsett om det är en produkt, en tjänst, en vision eller en förändring. Markus ska bli bättre på att hitta ännu fler kunder som uppskattar det.

Den första tiden har du valt att träffa oss alla Markusiter på tu man hand. Några reflektioner?

Det är ett grymt kompetent och väl fungerande gäng, det har jag förstått. Men jag måste säga att det är betydligt lugnare på byrån än vad jag hade förväntat mig. Jag trodde nog att det skulle vara stökigare och mer högljutt, lite mer djävulskap. Det kanske är det jag ska bidra med :).

Du har en stor gård på landet, tre barn, fyra hästar, en hund, två katter och en förtjusande fru. Hur har du tänkt att fördela dina insatser?

Jo, familjen och gården tar mycket av min tid, så mitt fokus här på Markus ligger på själva ledarskapet. Jag är inte någon detaljnisse som kommer att gå in och lägga mig i arbetsflödet eller hantverket, det har jag varken erfarenhet eller intresse av. Vår nuvarande vd, Anna, är betydligt bättre på byråeffektivitet och kommer fortsatt också vara arbetande styrelseordförande. Men jag är bra på att peppa, att staka ut en riktning och styra mot mål. Vi sätter ner flaggan och så kör vi!

Till sist, du har säkert märkt att det dagligen pågår hårda strider vid byråns biljardbord. Vad är din strategi? Kommer du att stega in och dominera spelet totalt eller lägga dig platt redan från början?

Jag kommer använda mig av min chefsroll och se till att de andra sänker sin nivå. Jag måste få dem att förstå att det får konsekvenser om de vinner över mig alltför många gånger!

Publicerad: October 17, 2017