Hallå där

Hallå där

Jenny Lindgren, ny junior copywriter på Markus!

Känns det konstigt att kallas junior? Du är ju faktiskt vuxen …

Ska jag vara helt ärlig känns det faktiskt konstigare att kallas vuxen. När blev jag det egentligen? Eller har jag alltid varit det? Så många frågor..

Du kommer direkt från programmet GDK på Linköpings universitet, vad fick du för bild av copywriting där?

Jag tror att min uppfattning om vad det handlar om är i konstant rörelse och utvecklas hela tiden (som sig bör för en junior). Men kortfattat så fick jag bilden av att copywriter var en spännande och väldigt varierande roll som jag kände skulle passa mig så himla bra. Medan alla andra slogs om färg och form så var jag alltid snabb att ta på mig rollen som textansvarig vilket talade sitt tydliga språk.

Har du några förebilder inom reklamvärlden eller någon favoritskribent? Ja, alltså förutom Markus egna geniala copywriters?

En cool person inom reklamvärlden är ju helt klart Nina Åkestam, även om hon i och för sig övergett rollen som copywriter och numera titulerar sig som reklamforskare. Inte för att det gör henne mindre cool! Hon är så himla skarp, träffsäker och välformulerad. Sedan rent stilmässigt så dyrkar jag allting som Fredrik Backman rör vid, om det så är krönikor, böcker eller blogginlägg.

Vilken tror du är, eller kan bli, din största styrka inom yrkesrollen?

Jag är väldigt lyhörd som person och anstränger mig alltid för att förstå hur andra tänker. Det tror jag kan bli en styrka när jag ska få ner olika projekt i text. Sedan brukar jag ofta få höra att jag är väldigt rapp, effektiv och relativt rolig. Det kan väl inte skada tänker jag?

Vad gör du helst när du inte pluggar eller jobbar?

Jag önskar jag kunde säga att jag har någon slags häftig hobby men där är jag nog lite av en besvikelse. Det bästa jag vet är att förbruka alla typer av media; tv-serier, film, YouTube, podcast etc. Sen kan jag bli ganska nördig och uppeldad i diskussioner kring genus och normkritik, sånt där lättsamt ni vet.

Under din första vecka här på Markus lyckades du ta hem högvinsten i vinlotteriet. En del hävdar att det var riggat, vad säger du själv om saken?

Jag hävdar bestämt att min vinst inte har någonting som helst att göra med att jag av en händelse råkar ha kontorsplats mittemot vinlotteriets fader. Och därmed basta.

Och så tar vi klassikern sist – hur känns det hittills?

Det känns faktiskt orimligt bra, är lite chockad. Jag hade inte förväntat mig att känna mig så hemma och bekväm på så kort tid. Det här bådar gott för framtiden, hurra!

Publicerad: September 10, 2018