Hallå där…

Hallå där…

Tjoho, vi har fått en ny kompis! Oskar Skott flyttar hem igen efter tio år i Stockholm där han jobbat på några av Sveriges största byråer. I bagaget har han med sig ett 40-tal priser från stora nationella och internationella tävlingar som bl.a Cannes Lions, Guldägget, Clio Awards, Eurobest, 100-wattaren och Webby Awards. Förutom att han är väldigt duktig är han himla trevlig också. Välkommen till Markus och välkommen hem säger vi!

Hallå där Oskar Skott, Art Director och nyaste tillskottet till familjen. Varmt välkommen till Markus!

Hallå själv och tack så mycket!

Du är som vi har förstått det en ganska mångsidig figur, med många spännande kompetenser! Vad hoppas du kunna bidra med här hos oss?

Jag hoppas framförallt kunna bidra med kreativ höjd och ett fokus på idéer som förtjänar mer uppmärksamhet än vad en betalar för.

Du är inte bara nyinflyttad hos Markus utan även i Östergötland. Vad fick dig att lämna Stockholm bakom dig?

Morgonpendlingen mellan Stora Ursvik och Medborgarplatsen, min sambo Klaras doktorandtjänst på Liu och vår son Sixten som vi vill ska växa upp nära släkten.

Du sitter just nu med i juryn för årets Guldägg tillsammans med två gamla familjemedlemmar till oss, Tomas Nilsson och Markus Lindsjö! Spännande, är du taggad?

Ja! Efter att ha varit föräldraledig i åtta månader så känns det toppen att klusterbomba hjärnan med årets bästa marknadsföring och att få stöta och blöta med riktiga reklamnördar.

Har du några härligt skruvade ritualer i din skaparprocess som vi kommer få ta del av?

Nja, jag tror man kan komma på skruvade idéer utan att själva idéprocessen är skruvad. För mig är det viktigt att ha koll på vad folk bryr sig om för tillfället. Att tjuvlyssna på medpassagerarna på bussen, lurka på Reddit och kolla artiklarna ens gamla högstadiekompisar delar på Facebook.

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Äter middag på någon rolig krog, spelar/kollar på basket, läser fantasyböcker, går på bio eller leker med min son.

Och till sist, den viktigaste frågan av alla. Vad lirar du helst, biljard eller dart?

Trots idoga försök i högstadiet lärde jag mig aldrig hur man ska hålla vänsterhanden när man spelar biljard. Börjar alltid med några halvhjärtade försök att spänna fingrarna mot bordet likt ett upp-och-nedvänt victory-tecken. Ger dock alltid upp och lägger ner hela knytnäven för att använd knogarna som sikt-ränna. Så dart.

Publicerad: February 20, 2019