Hallå där…

Hallå där…

Två praktikanter från Liu:s program Grafisk Design och Kommunikation är på plats och kommer spendera sju veckor här hos oss. Det har blivit dags att intervjua dem båda och först ut är Linn Granström.

Varför ville du praktisera på Markus?

Jag hade hört massa bra om Markus genom GDK (utbildningen) och tyckte det verkade som ett härligt gäng som jobbar här!

Varför ville du börja plugga just Grafisk Design och Kommunikation?

Jag har alltid gillat färg och form. När jag gick i nian praoade jag på en reklambyrå och fick då upp ögonen för AD-yrket och kände att jag ville fortsätta på det spåret. Därefter började jag plugga sam/media på gymnasiet och sen hamnade jag här.

Vad var ditt första intryck av Markus?

Jag tänkte direkt på att lokalerna var härliga och ljusa, vilket jag gillar. Dessutom är alla som jobbar här väldigt trevliga och duktiga på vad de gör. När jag klev innanför dörren såg jag även alla priser Markus vunnit, vilket visar att de är drivna och vill framåt. Det känns roligt att praktisera på en plats med målmedvetna personer.

Vad tycker du är roligast inom design?

Jag gillar hela hela grejen med att vara kreativ och har alltid velat ha ett kreativt yrke. Det varierar lite vad jag tycker är roligast, men att få skapa och kommunicera med text, färg, bild och form är ju det bästa som finns.

Har du något drömuppdrag?

Det skulle vara en dröm att göra ett event, till exempel en musikfestival, och få vara med och ta fram allt från koncept till marknadsföringsmaterial.

Det har blivit dags för 3 snabba: Favorit-teckensnitt?

Det varierar, men just nu är det Poppins.

Hur dricker du ditt kaffe?

Gärna med en skvätt havremjölk.

Vilket program tycker du är roligast att jobba i?

Hmm… Illustrator!

Sista frågan: vem är egentligen bäst på biljard, du eller Emilia?

Jag tror faktiskt att Emilia är bättre, för jag själv har inte spelat så mycket biljard. Men nu har jag ju chansen att öva så jag kan klå henne framöver!

Publicerad: April 4, 2019