Hallå där…

Hallå där…

Två praktikanter från Liu:s program Grafisk Design och Kommunikation är på plats och kommer spendera sju veckor här hos oss. Det har blivit dags att intervjua dem båda och näst på tur är Emilia Larsson!

Nu har du praktiserat på Markus i nästan en vecka. Hur känns det?

Det känns jättekul och spännande att vara här! Jag är taggad på att se vad vi kommer få göra och att få vara delaktig i olika projekt.

Hur kom du in på grafisk-design-spåret?

Jag alltid varit intresserad av foto. Jag läste naturlinjen med foto-inriktning på gymnasiet och det var då jag började experimentera i de olika programmen. Min kompis började plugga på GDK och berättade hur bra hon hade det, och det var nog då jag fick upp ögonen för just grafisk design.

Vad ser du mest fram emot att få göra under din praktik?

Att spåna idéer och testa dem mer ”på riktigt”. Se och vara delaktig i riktiga uppdrag! Jag tycker det är kul att utveckla nya idéer och få vara kreativ i tänkandet, men även att se hela processen från idé till färdig produkt. Det är en häftig känsla.

Vad är ditt absoluta drömjobb?

Det där går ju så upp och ner! Det skulle ju vara så häftigt att ha sin egna byrå. Men sen vet jag inte om det är drömjobbet… Nej, jag skulle vilja ha en grafisk-design-van som man åker runt i och jobbar från, det skulle vara drömmen!

Vilket är ditt favorit Adobe-program?

Har alltid varit Photoshop men genom utbildningen har jag fått upp ögonen för Illustrator också, det är väldigt kul att skapa i det!

Om du bara fick använda ett enda verktyg i Illustrator, vad skulle det vara och varför?

Jag måste nog ändå säga ritverktyget, pen tool. Då kan man ju göra nästan allt. Pathfinder är också ett verktyg man inte klarar sig utan!

Vad gör du när du behöver hitta inspiration?

Pinterest är ju life. Där finns allt! Men även att bläddra i magasin och få en känsla. Sen beror det ju helt på vad man letar inspiration till.

Sista frågan: vem är egentligen bäst på biljard, du eller Linn?

Jag tror kanske att jag är lite bättre för när vi spelade en gång i höstas så vann jag över henne. Jag tycker det är roligt även om jag inte är så bra på det!

Publicerad: April 8, 2019