Copywriter/kreatör sökes!

Copywriter/kreatör sökes!

Markus söker en kreativ copywriter för ett vikariat med möjlighet till förlängning.

Jaha, då har jag fått uppdraget att skriva en jobbannons för att hitta en ersättare till mig själv under tiden som jag är föräldraledig. Så himla tråkigt! Alltså inte att vara hemma och hänga med dottern, utan att skriva jobbannonser. Men men, det måste ju göras.

Tycker du att det låter som att jag är lite bortskämd med mina arbetsuppgifter? I så fall har du helt rätt. Men till mitt försvar så är det faktiskt inte mitt fel – det är min (och eventuellt din framtida) arbetsgivares fel.

Jag har helt enkelt vant mig vid att arbeta med roliga och intressanta projekt där jag får hitta på kreativa koncept och skriva intressanta texter som både ska beröra och få till någon sorts handling. Så bra har jag det på jobbet.

När jag tänker efter har jag det nog egentligen lite för kul på jobbet med tanke på den lön jag får varje månad. Inte nog med att arbetsuppgifterna faktiskt är roliga på riktigt – jag får ju göra dem med en massa sköningar som jag snarare ser som vänner än kollegor och samarbetspartners.

Men nu var det ju en jobbannons jag skulle skriva.

Så då ska jag väl säga att Markus är en kreativ reklambyrå som lägger stor vikt vid det strategiska arbetet. Vi arbetar med allt från stora internationella företag till små lokala organisationer. Något vi brinner extra för är våra non-profit organisationer som vill göra världen lite bättre.

Sådär ja, då var jag väl klar då.

Nu är det din tur att skriva jobbansökan. Det är inte så kul det heller. Men om du vill jobba på ett riktigt roligt ställe med att skriva alla möjliga sorters texter på svenska och engelska så är det bara att sätta igång – jag vågar nästan lova att det kommer vara värt det.

Tjänsten är till en början ett vikariat på 9 månader, men kan eventuellt förlängas. Skicka din ansökan till jobb@markus.se så snart som möjlig. Vi kommer att träffa sökanden löpande för att förhoppningsvis ha dig på plats hos oss redan 1 oktober.

Hoppas vi blir kolleger nån gång i framtiden!

/Ludwig

Publicerad: August 20, 2019