Smart och kul kreatör/copy sökes

Smart och kul kreatör/copy sökes

Linköping (flexibelt distansarbete möjligt)


Nu söker vi en strategisk hjärna som gillar att ha roligt på jobbet och som aldrig yttrat orden ”vi gör väl som vi brukar?”

Är du trött på att se hur marknaden svämmar över av generiska budskap som gör konsumenten avtrubbad och kommunikationen verkningslös? Vi med! Därav föddes det som idag blivit vår kampsång och ledstjärna i mörkret; ” Boring is bad for business”. Nu söker vi en knivskarp copy/kreatör som vill ansluta sig till vårt team och ta kampen mot tråkig och likgiltig reklam. Med strategin som naturlig del av ditt DNA är du van att göra en analys av varumärke, nuläge, omvärld och konkurrenter för att kunna ta fram en idé som får varumärket att flyga.

Vilka är Markus?

Vi är ett litet engagerat gäng som tror på smart och kul reklam. Med över 30 års erfarenhet på nacken drivs vi av en envis lust att skapa kommunikation som berör, engagerar och på riktigt gör skillnad. Vårt erbjudande baseras på våra tre kompetensområden: strategi, kreativitet och design. Det strategiska tänket finns med i allt vi gör och med en envis bestämdhet i att pusha för det oväntade har vi lyckats landa en hel del uppmärksamhet och fina priser de senaste åren, så som Guldägget, 100 Wattaren, Svenska Designpriset, London International Award m.fl.

Vem är du?

Du har utbildning inom kommunikation/marknadsföring eller liknande. Du vill arbeta konceptuellt och har erfarenhet av att jobba med idégenerering, kommunikationsstrategier och konceptutveckling. Du är van vid att ansvara för utvecklingen av varumärkeskoncept, antingen på en reklambyrå eller på ett konsumentföretag. Du ser alltid till att säkerställa att det finns en direkt koppling till kundens strategiska mål; att det som levereras tar kunden närmare sina affärsmål. Var du befinner dig idag är mindre viktigt då vi är öppna för tankar om flexibelt distansarbete.

Profil

– Kreativt idéarbete. – Omsätta varumärkesstrategier till koncept. – Förstå hur positionering fungerar för att kunna utröna hur företag och organisationer förhåller sig på sina marknader. – Grundläggande förståelse för segmentering och målgruppsanalys. – Känna sig trygg i att, på ett övergripande plan, kunna förklara för kunder hur varumärkesstrategier omsätts i marknadsföringsinsatser. Samt hur kommunikation bör utformas för att nå maximal effekt. – Hålla sig uppdaterad kring det senaste trenderna inom både svensk och internationell kommunikation. – Tycka det är kul att jobba i kreativa team samt i tight samarbete med kund. – Skriva texter på svenska och engelska. – Kunna anpassa språk och tonalitet efter målgrupp och syfte

Vi vill helt enkelt skapa kreativ kommunikation och hitta nya sätt att lösa problem som inte alltid är det förväntade, allt för att skapa uppmärksamhet i det digitala bruset. Boring is bad for business!

Låter det intressant?

Skicka din ansökan till jobb@markus.se och presentera dig och vad du gjort tidigare, kanske är du den vi söker!

Vi går igenom ansökningar löpande och tillsätter tjänsten när vi har hittat rätt person.

Publicerad: December 6, 2021