Hallå där

Hallå där

…Philip Kullgren, ny copywriter på Markus. Så fint att äntligen ha dig här! Du praktiserade ju hos oss för några år sedan. Men nu är du alltså här ”på riktigt”. Och då är det väl lika bra att du får berätta lite om dig själv. Är du redo?

Okej vi börjar med en mjukstart. Hur gammal är du och vad är ditt favoritträd? Motivera gärna!

34! Åh, härlig fråga. Jag älskar träd men lindar kniper förstaplatsen. Är uppvuxen i ett hus som heter Lindelund just därför att det ligger bredvid åtta gigantiska lindar, planterade i en cirkel. Är t.o.m döpt under dem. Doften när träden blommar i kombination med surret från alla insekter som samlar nektar gör mig knäsvag. Dessutom är det otroligt vackert.

Oj vad fint, tack för det. Hm du känns lite bekant, var känner man igen dig från?

Det skulle kanske kunna va från något av mina humorprojekt, t.ex youtubeserien Torghumor eller instagramkontot @cindypyssel.

Aha, en riktig humor-veteran. Passar oss perfekt! Vad har du gjort mer för skoj innan du landade här? 

Jag kommer ganska nyligen från min utbildning men har hunnit med ett givande år på byrån Borg Owilli i Stockholm. Annars kommer jag från en bakgrund som egenföretagare där jag lyckats livnära mig på främst humor-relaterade projekt.

Har du alltid vetat att du ville bli copywriter?

Nej, det var först 2017 då jag blev inbjuden att föreläsa om min humor för Berghs kreatörsklass som jag upptäckte den här världen. Framför allt närheten till så många roliga och kreativa hjärnor gjorde att jag 2019 sökte mig dit.

Spännande! Har du något drömprojekt eller någon drömkund vi ska försöka fixa åt dig?

Det hade varit kul att få ta fram riktigt vass och modig kommunikation åt exempelvis Naturskyddsföreningen. Gärna på ämnet skogsbruk, på tal om träd. Eller kanske till ett politiskt parti, om man kan stå bakom deras politik och de vågar ta ut svängarna.

Håller med! Du är ju östgöte i grunden. Kan du rangordna dina topp tre platser i Östergötland?

Svårt, det finns ju en del. Men: Lindelund, Crusellhallen i Linköping och mina vänner Ambjörn och Saras gård ett par mil utanför Åtvidaberg. Där finns fjällkor att gosa med.

Fjällkor låter onekligen som något man vill gosa med. Och så till sist, hur är känslan efter dina första dagar här på Markus?

Bra! Kul folk, fin stämning och ambitionen att göra bra grejer från någon annanstans än Stockholm är tre ingredienser jag uppskattar. Blir spännande att se vad vi får till framöver.

Det tycker vi med, välkommen hit kompis!

Publicerad: September 7, 2022